NAPIŠI PRIČU ZA SVOJU IGRU – Otvoren poziv za srednjoškolce
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23753
post-template-default,single,single-post,postid-23753,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

NAPIŠI PRIČU ZA SVOJU IGRU – Otvoren poziv za srednjoškolce

NAPIŠI PRIČU ZA SVOJU IGRU – Otvoren poziv za srednjoškolce

Uoči festivala KROKODIL srednjoškolci i srednjoškolke stiču veštine i znanja u oblasti narativnog dizajna

Otvorenim pozivom za srednjoškolce pod nazivom Napiši priču za svoju igru Udruženje KROKODIL i Nordeus Fondacija započinju saradnju uoči ovogodišnjeg festivala KROKODIL koji se po petnaesti put i u novom formatu održava od 15. do 18. juna ispred Muzeja Jugoslavije.

Kao što neretko kroz priču i pričanje razumemo realnost i nalazimo smisao u svetu koji nas okružuje, tako i u igrama koje igramo dobar narativ daje dodatnu dimenziju karakterima, gejmpleju, i uvlači nas sve dublje u svoj svet. Dobra priča je ključni sastojak kojim igra pronalazi put do publike a veoma često i kultni status i trajnu popularnost.

Poziv Napiši priču za svoju igru namenjen je srednjoškolcima i srednjoškolkama iz Srbije koji su zainteresovani za sticanje veština u pisanju priča za igru i znanja o oblasti narativnog dizajna. Autori i autorke odabranih priča imaće prilike da tokom festivala KROKODIL pohađaju praktične radionice i predavanja istaknutih gejming stručnjaka na srpskom (zajedničkom jeziku). Tokom leta će u uz mentorsku podršku raditi na izradi finalnog narativa za igru i imaće priliku da ih prezentuju tokom jeseni stručnom žiriju, koji će odabrati i nagraditi najbolji.

Za sve učesnike koji nisu iz Beograda troškovi puta i smeštaja su pokriveni za dolazak na Festival i radionice.

Rok i način prijave?

Potrebno je poslati priču za igru na srpskom (zajedničkom jeziku) do 31. maja 2023. godine. Za pisanje priče koristi se dokument koji može da se skine na sledećem linku, a za prijavu formular koji se nalazi OVDE.

Dokument za pisanje priče je napravljen sa idejom da kandidata vodi korak po korak u sastavljanju priče i svako poglavlje je praćeno pomoćnim edukativnim video materijalom.

Više informacija o konkursu možete naći na ovoj stranici a za dodatna pitanja u vezi sa procesom prijave ili programom možete nas kontaktirati preko:

office@krokodil.rs ili milos.paunovic@nordeusfondacija.org