Kreativne likovne radionice za decu ovog vikenda u KROKODILu
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23779
post-template-default,single,single-post,postid-23779,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Kreativne likovne radionice za decu ovog vikenda u KROKODILu

Kreativne likovne radionice za decu ovog vikenda u KROKODILu

Radionica Petrikivskog slikarstva
Subota, 20. maj, 11 časova
Vodi: Natalija Trihimec
Radni jezici: zajednički i ukrajinski

Kreativna slikarska radionica Autoportret
Nedelja, 21. maj, 11 časova
Vodi: Arina Eremina
Radni jezici: zajednički i ruski

Mesto održavanja: KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica)
Prijave na: office@krokodil.rs

Pozivamo decu i roditelje da nam se pridruže na kreativnim likovnim radionicama koje će se ovog vikenda, 20. i 21. maja, održati u prostoru KROKODILovog centra. Kreativnu radionicu Petrikivskog slikarstva vodiće Natalija Trihimec na ukrajinskom i zajedničkom jeziku. Petrikivsko slikarstvo je naziv za ukrajinsko tradicionalno dekorativno slikarstvo, koje je na listi zaštićene kulturne baštine Uneska. Karakteriše ga upotreba cvetnih motiva kojima se oslikavaju upotrebni predmeti: šolje, tanjiri, posude, činije, nameštaj. Kreativna slikarska radionica Autoportret održaće se na zajedničkom i ruskom jeziku, a vodiće je Arina Eremina, ruska slikarka, arhitektkinja i fotografkinja. Polaznici će izrađivati svoje autoportrete na papiru velikog formata u tehnici tempera.

Izložba dečijih radova biće predstavljena u okviru festivala KROKODIL od 15. do 18. juna 2023. godine ispred Muzeja Jugoslavije. Kroz ovaj projekt izlazimo u susret potrebama dece iz izbeglih i raseljenih porodica a u kontekstu podrške neformalnom obrazovanju i okruženju koje podstiče učenje. Kreativni rad predstavlja važan podsticaj ugroženoj deci, koja će kroz seriju kreativnih radionica u KROKODILu u narednim mesecima zajednički stvarati radove i biti u interakciji sa svojim vršnjacima, profesionalnim edukatorima, umetnicima, piscima i drugim stvaraocima za decu. Sticanje i podsticaj veština kroz kreativni rad omogućiće deci da poboljšaju samopouzdanje i samopoštovanje ali će i stimulisati lični razvoj i ponos na postignuto te osećaj uključenosti i svrhe. Radionice su otvorene za svu decu uzrasta od 9 do 13 godina i limitirane na 15 učesnika. Prijave su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs. 

Radionice se realizuju u okviru projekta Better Together: Kreativni program inkluzije dece izbeglih i raseljenih porodica, a u partnerstvu sa Centrom za migracije i raseljenost na Balkanu međunarodne organizacije Save the Children.