Poetry Slam veče u KROKODILovom Centru
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
25266
post-template-default,single,single-post,postid-25266,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Poetry Slam veče u KROKODILovom Centru

Poetry Slam veče u KROKODILovom Centru

Poetry Slam veče #2
Ponedeljak, 30. oktobar, 19 časova
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica)
Učestvuju: Natalija Milovanović, Nenad Ignjatović. Dušan Mihajlović, Slađana Bušić, Merima Krijezi, Dejan Vasilevski
Moderira: Simona Kanjevac

U ponedeljak, 30. oktobra, od 19 časova u KROKODILovom Centru će se održati drugo Poetry Slam veče. Ovom prilikom predstavićemo pesnikinju i prevoditeljicu Nataliju Milovanović koja tokom oktobra meseca boravi u KROKODILovoj Kući za pisce, kao i pesnika, pisca i prevodioca Dejana Vasilevskog, novembarskog gosta KROKODILove Kuće za pisce. Pored Natalije i Dejana, u Poetry Slam večeri učestvovaće i Nenad Ignjatović, pobednik kragujevačkog slem takmičenja, Dušan Mihajlović, pesnik i stand up komičar, Slađana Bušić, pobednica Pesničkog slem takmičenja Srbije, Merima Krijezi, prevoditeljica sa albanskog jezika. Veče će voditi Simona Kanjevac.

Dušan Mihajlović rođen je u Vranju 1992. godine. Pesnik i stand up komičar., osnivač je organizacije SPOKEN WORD-a koja se bavi promocijom mladih autora kroz pesničke događaj, pesnik, Živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku poezije pod nazivom “?”.

Slađana Bušić rođena je 1993. godine u Gornjem Milanovcu. Radi kao novinar u Obrazovnom programu na Radio Beogradu. Do sad je objavila dve zbirke pesama „U uhu duh (a/u)“ i „Tabani na jeziku“. Takođe piše drame, kratke priče za decu i odrasle i kritiku. Pobednica je Pesničkog slem takmičenja Srbije 2021. godine.

Nenad Ignjatović rođen je u Šapcu 1993. godine. Završio je master studije komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Piše poeziju, prozu, dramu i kritiku. Slem performansom počeo je da se bavi 2016. godine u Novom Sadu. Pobednik je na prvom kragujevačkom slem turniru 2023. godine. Zajedno sa Lazarom Čurčićem snimio je poetsko – muzički album ,,Maline”. Objavljivan u zbornicima: Kiprijanov kladenac, Tebi u lice (prvi zbornik slem poezije), Indeks21, Poezija narodu, u kojem je učestvovao u uređivačkom radu.

Dejan Vasilevski rođen je 1975. godine u Skoplju. Nastupa pod pseudonimom Geto Rudi. Debitovao je 2017. Piše poeziju i kratke priče koje su objavljene u knjigama i nekoliko književnih časopisa. Njegove priče i pesme prevedene su na srpski i bugarski jezik. Prevodi na zajednički jezik.

Merima Krijezi rođena je 1972. godine u Beogradu. Diplomirala je na Katedri za albanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, gde je zaposlena kao docent. Jedna je od autora srpsko-albansko-srpskog rečnika uz pomoć Ujedinjenih Nacija na Kosovu, Britanske ambasade u Prištini i Kancelarije poverenika za jezike. Bavi se prevođenjem.

Natalija Milovanović je pesnikinja i prevoditeljica, rođena 1995. godine. Objavila je zbirku pesama „Samoumevno“ za koju je dobila nagradu za najbolji prvenac. Takođe je objavljivala u slovenačkim i srpskim književnim časopisima. Njene pesme su do sada prevođene na engleski, nemački, makedonski, češki i marati. Sa slovenačkog na srpski prevodi za zbornik Rukopisi, a sa srpskog na slovenački u okviru projekta CELA.

Boravak Natalije Milovanović u KROKODILovoj Kuči za pisce podržava Evropska književna mreža TRADUKI.
Boravak Dejana Vasilevskog u KROKODILovoj Kući za pisce realizuje se u okviru projekta READ – Regionalna mreža za kulturnu raznolikost.

Simona Kanjevac je rođena u Beogradu. Bavi se novinarstvom, organizacijom kulturno-umetničkih događaja, moderiranjem i edukacijom
mladih. Završila je master studije u septembru ove godine i upisala je doktorske studije na
Univerzitetu u Beogradu.