Zašto smo svi mi zagovarači?
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
25207
post-template-default,single,single-post,postid-25207,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Zašto smo svi mi zagovarači?

Zašto smo svi mi zagovarači?

U sredu 11. oktobra od 16 do 19 časova, organizujemo trening pod nazivom Kako najbolje da iskoristimo veštine u zagovaranju i da budemo pokretači promena u društvu a u okviru projekta Prostori slobode: Program jačanja lokalnih inicijativa, i održaće se u prostoru Krokodilovog centra. Trening vodi Sonja Tošković, diplomirana pravnica i izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava.

Pozivamo sve zainteresovane pojedince/ke, aktiviste/kinje, udruženja i predstavnike civilnog sektora da uzmu učešće u treningu u okviru projekta Prostori slobode sa obaveznom prijavom na office@krokodil.rs

Prostori slobode: Program jačanja lokalnih inicijativa ima cilj da osnaži lokalne organizacije civilnog društva, udruženja građana, građanske inicijative, aktiviste/kinje, pojedince/ke, da realizuju svoje ciljeve i misije, kao i da podigne i poboljša vidljivost njihovih aktivnosti u promociji i razvoju demokratskih vrednosti, ljudskih, manjinskih i dečijih prava, zdravije sredine, multikulturalnosti, kulturnog dijaloga, međunarodne i regionalne saradnje, itd.

U okviru projekta, Udruženje KROKODIL uspešno je okupilo 27 organizacija civilnog društva, sa kojima je realizovan veliki broj programa u KROKODILovom Centru, kao i 3 trening sesije sa ciljem jačanja kapaciteta organizacija. Četvrti trening  Kako najbolje da iskoristimo veštine u zagovaranju i da budemo pokretači promena u društvu posvećen je jačanju kapaciteta u oblastima Zagovaranja i umrežavanja. Trening će se realizovati kroz dva segmenta, jedan teoretski koji će služiti da se polaznici upoznaju i prođu kroz pojmove, primere zagovaranja i tehnika, kako na lokalnom tako i na nacionalnom i međunarodnom nivou. Drugi deo će biti u formi radionice, gde će se polaznici podeliti u grupe, odrediti teme koje su važne organizacijama i napraviti mini zagovaračke planove.

Sonja Tošković je diplomirana pravnica koja se bavi ljudskim pravima preko 10 godina. Od 2018. godine obavlja funkciju izvršne direktorke Beogradskog centra za ljudska prava, sa više od decenije iskustva u praćenju kršenja ljudskih prava i zalaganju za unapređenje sistema zaštite ljudskih prava u Srbiji. Srbija. Predsednica je Upravnog odbora Evropskog saveta za izbeglice i prognane (ECRE) iz Brisela, autorka i urednica mnogih publikacija i izveštaja iz oblasti ljudskih prava.

Projekat Prostori slobode: Program jačanja lokanih inicijativa podržala je Nacionalna zadužbina za demokratiju – National Endowment for Democracy.