Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
25379
post-template-default,single,single-post,postid-25379,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom

Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom

Na parove raaazbrojs!! -Jen’! Dva! Jen’! Dva! Jen’! Petsto peeet!..  S CRTOM!“

U sredu 29. novembra u KROKODILovom Centru sa početkom u 20h pridružite nam se da zajedno, na simboličan način obeležimo nekadašnji Dan Republike, uz razgovor, večeru i druženje na događaju pod nazivom Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom. Zajedno sa našim gostima, istoričarkom Radinom Vučetić i ilustratorom Dušanom Petričićem, uz neka od prepoznatljivih jela vašeg i našeg detinjstva, razgovaraćemo o kulturi svakodnevice u SFRJ i različitim načinima na koja se ona reflektuje u našoj savremenosti, od bezbrižnog uživanja u pop-kulturnom nasleđu, preko ideološke nostalgije do često agresivnog revizionističkog odbacivanja i negiranja svega što je tu prošlost činilo onakvom kakva je ona i bila.

Na KROKODILovom meniju te večeri nalaziće se čuveni Podravkin gulaš sa rezancima, alpska juha i Cockta (“pijača naše in vaše mladosti“), koji su nesumnjivo obeležili mnoge generacije rođene u zemlji i društvu kojih danas, nažalost, više nema. I da ne zaboravimo, čeka vas i slatkiš iznenađenja. Uz večeru slušaće se muzika sa originalnih Jugotonovih i PGP-ovih singlica. Tu su i Leo, Čola, Gabi i Arsen… i još ponešto.


Požurite po svoju ulaznicu, koja uključuje prisustvo ovom interaktivnom razgovoru uz ovu jedinstvenu večeru, jer je broj mesta ograničen. Ulaznice su dostupne u KROKODILovom Centru po ceni od 1800 din, svakog radnog dana od 12 do 20h.