Pomozimo porodici iz Gaze koja je upravo stigla u Beograd
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
25595
post-template-default,single,single-post,postid-25595,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Pomozimo porodici iz Gaze koja je upravo stigla u Beograd

Pomozimo porodici iz Gaze koja je upravo stigla u Beograd

Pomozimo porodici iz Gaze koja je upravo stigla u Beograd

U subotu rano ujutru naš Milan se s vozačem Rašom uputio ka aerodromu Nikola Tesla kako bi tamo sačekali porodicu od 10 članova, pet odraslih i petoro dece koji su na jedvite jade uspeli da se evakuišu iz Gaze i preko Egipta dolete u Srbiju.

Ines je u šestom mesecu trudnoće, bez ijednog specijalističkog pregleda u poslednja tri meseca, dok je Noha sama s troje male dece jer njenom suprugu prošlog petka nisu dozvolili da pređe granicu s Egiptom. On se danas u toku dana vratio u grad Gazu kako bi bio blizu roditelja kojima ne može da priđe zbog

neprestanog bombardovanja.

Danas je njih desetoro smešteno kod brata H. koji živi u Beogradu u jednosobnom stanu. Zabrinuti su, uplašeni, istraumirani ali srećni jer su čuli da su im roditelji i dalje živi i zato što su se deca prvi put posle dugo vremena bezbrižno igrala u lokalnom parku.

Kako bismo im obezbedili dostojanstven život u našem gradu u narednih šest meseci, što uključuje stan, minimalna sredstva za život (hrana, higijena i dr), ali i novac potreban za specijalističke preglede i porođaj, potrebno je sakupiti iznos od 24.000 eura.

Molimo Vas da nam pomognete i uplatite donaciju u skladu sa sopstvenim mogućnostima. To možete da učinite na sledeće načine:

DINARSKI RAČUN: 170-0030039599000-25 S NAZNAKOM “DONACIJA ZA PORODICU IZ GAZE”. PRIMALAC JE UDRUŽENJE KROKODIL, KARAĐORĐEVA 43/2, 11000 BEOGRAD.

INSTRUKCIJE ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA: UDRUŽENJE KROKODIL, KARAĐORĐEVA 43/2, 11000 BEOGRAD, UNICREDIT BANK SERBIA JSC

EUR

IBAN: RS35170003003959900122 SWIFT: BACXRSBG

USD

IBAN: RS35170003003959900995 SWIFT: BACXRSBG

PAYPAL: office@krokodil.rs

S obzirom da su svi članovi ove palestinske porodice došli s po jednim rancem na leđima, urgentno im je potrebna topla garderoba – od donjeg veša do jakni, dukserica, cipela, peškira i sredstava za higijenu.

Pogledajte spisak koji se nalazi ispod i donesite potrebne stvari (molimo vas da budu čiste i u pristojnom stanju ) na adresu Udruženje KROKODIL (Karađorđeva 43, ulaz s adrese Male stepenice 1a) a mi ćemo ih urgentno proslediti Mahmudu, Rani, Ines, Nohi, Rijadu, Sabini, Tolini i drugima.

Rijad ima samo 2 godine i potrebne su mu pelene broj 5 i igračkice.

Za odrasle osobe:

muške cipele: 42, 43, 44

majice: XXL, XL, L

pantalone broj: 33, 36

ženske cipele: 38, 39, 40

majice: L, XL

pantalone: 32, 36, 42

Deca:

devojčice: cipele 34, 35

dečaci: cipele 25, 35, 38

+

peškiri, posteljina, jakne, duksevi, sredstva za higijenu.

Unapred veliko hvala svima Vama koji ćete donirati sredstva ili stvari i time umnogome olakšati život ove porodice. Kako je decembar mesec darivanja, pravo je vreme da pokažemo ljudskost i empatiju i pomognemo onima kojima je naša podrška zaista neophodna. Svaka donacija biće nagrađena skromnim poklonom Udruženja KROKODIL.

Hvala Vam što brinete o drugima.

Novac možete uplatiti i putem QR koda: