Predstavljanje 134. rezidentkinje KROKODILove Kuće za pisce – Larise Lebedivne
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26371
post-template-default,single,single-post,postid-26371,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-27178

Predstavljanje 134. rezidentkinje KROKODILove Kuće za pisce – Larise Lebedivne

Predstavljanje 134. rezidentkinje KROKODILove Kuće za pisce – Larise Lebedivne

Razgovor s Larisom Lebedivnom
Petak, 24. maj, 19 časova
KROKODILov Centar, Male stepenice 1a

U petak 24. maja s početkom od 19 časova u KROKODILovom Centru biće organizovano predstavljanje ukrajinske pesnikinje Larise Lebedivne, koja od kraja aprila boravi u KROKODILovoj Kući za pisce u okviru programa hitnih rezidencijalnih boravaka za književne stvaraoce iz Ukrajine – Prostori otpora. S Larisom ćemo razgovarati o njenom književnom i akademskom radu, kako doživljava Beograd kao svoj trenutni dom i s kojim izazovima se susreće u novom okruženju.

Larisa Lebedivna Ukrajinska je pesnikinja i književna teoretičarka, doktor filoloških nauka. Objavila je tri knjige poezije. Živi i radi u Kijevu.

Udruženje KROKODIL, kao nezavisna organizacija posvećena kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja, donelo je odluku da pored drugih realizovanih aktivnosti pruži podršku i utočište ukrajinskim književnim stvaraocima. Nakon uspešno realizovanog prvog ciklusa hitnog rezidencijalnog programa pod nazivom “Prostori slobode”, sprovedenog od oktobra 2022. do juna 2023. godine, odlučili smo da nastavimo s pružanjem pomoći ukrajinskim književnim stvaraocima.
Projekat Udruženja KROKODIL Prostori otpora podržali su: Evropska fondacija za kulturu kroz Fond za kulturu solidarnosti i ERSTE fondacija.