Marko Tomaš i Faruk Šehić na festivalu KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26569
post-template-default,single,single-post,postid-26569,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Marko Tomaš i Faruk Šehić na festivalu KROKODIL

Marko Tomaš i Faruk Šehić na festivalu KROKODIL

Dva vrlo značajna savremena regionalna pisca, obojica iz Bosne i Hercegovine, Marko Tomaš i Faruk Šehić, takođe učestvuju na ovogodišnjem Festivalu KROKODIL. Obojica će nastupati prve festivalske večeri, u petak, 21. juna od 20 časova, na glavnoj bini ispred Muzeja Jugoslavije.

I Faruk i Marko su suštinski pesnici iako obojica – Faruk redovno a Marko povremeno – pišu i objavljuju prozu. Međutim, u svim njihovim delima, bez obzira na stilske podele, preovlađuje nesumnjivo pesnički senzibilitet i pogled na svet. Od Šehićeve osećajne imaginativnosti i sposobnosti za oneobičavanje do Tomaševe upečatljive i razoružavajuće iskrenosti te sklonosti da kop apo sopstvenoj utrobi staje sve što umetnost uopšte može da nam ponudi.

Na glavnom KROKODILovom stejdžu, njih će dvojica, uz kratak razgovor s voditeljima, čitati iz svojih najnovijih knjiga, Šehićevog nedavno objavljenog romana Cimetna pisma, dijamantna stvorenja te Tomaševe Knjige za Maju.

Ulaznice za večernje programe možete da nabavite putem GIGS TIX prodajne mreže https://new.gigstix.com/…/xvi-festival-krokodil…/ kao i direktno kod nas u KROKODILovom Centru radnim danima od 12 do 20 časova te na biletarnici festivala tokom festivalskih dana sat vremena uoči početka programa.