Mini koncerti na festivalu KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26573
post-template-default,single,single-post,postid-26573,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Mini koncerti na festivalu KROKODIL

Mini koncerti na festivalu KROKODIL

I ove godine na festivalu KROKODIL pripremili smo vam tri sjajna večernja muzička nastupa na Glavnoj bini ispred Muzeja Jugoslavije – prve večeri, u petak, nastupiće svestrana Duda Buržujka, druge večeri Jelena Petošević dok će treće i poslednje večeri nastupati jedinstvena Ane Paška.

Večernji program festivala počinje od 20:00 časova na amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije.

Julija Petković, poznatija kao Duda Buržujka, ostvaruje se u različitim aspektima umetnosti. Njeno primarno polje delovanja je gluma, ali je sve uspešnija i u muzici. Autorka je svih tekstova i muzike objavljene pod imenom Duda Buržujka. Njeni nastupi prerastaju u performanse. Sa bendom je nastupala na Nišvilu, a na festivalu Takt u Novom Sadu osvojila je prvo mesto. Nedavno je sa Haikuzadanas objavila pesmu “Fali program”, koja je snimljena profesionalno sa spotom, što govori o njihovom napretku. Pored muzike, Duda vodi i Instagram stranicu Haikuzadanas. Ova mlada umetnica pokušava da razjasni ljude i pojave boreći se protiv nametnutih klišea.

Jelena Petošević, poznata kao Lady Jelena, svojim hitovima je privukla stotine hiljada slušalaca i pratilaca na YouTube-u. Njene pesme “Nikola” i “Watermelon Love” postale su deo svakodnevice mnogih ljubitelja zvuka i kinky tekstova. Odrastanje u Belgiji i studije u Londonu spojili su njen balkanski duh sa zapadnom kulturom, što je podstaklo njenu slobodu izražavanja. Jelena je shvatila da rečima, glasom i muzikom može da nasmeje, rastuži, uzbudi i naljuti, te očekujte sjajnu muziku uz obilje emocija i umetnički performans!

Ane Paška, umetnica rodom sa Paga, diplomirala je dramaturgiju i magistrirala film i video. Od 2014. godine se potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući pozorište, muziku, tekst i video u nove izvođačke forme. Njene knjige “Slikovnica od pidžame” i “JaMajka dream” popraćene su muzičkim performansima istih naziva. Od 2018. godine izvodi muzički performans “IMPROVIZIJE” koji je publika s velikim oduševljenjem prihvatila. Začetnica hrvatske Extrade, svoj muzičko-scenski ritual nazvala je “KONCART”, a putujuće radno mesto “SALON ZA ULEPŠAVANJE DUŠE”, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Ceo program festivala možete pogledati putem linka: https://www.krokodil.rs/…/SRP_FK24-Program-festivala-2.pdf

Ulaznice su za večernje događaje dostupne putem GIGS TIX prodajne mreže i online na new.gigstix.com, kao i u KROKODIL-ovom Centru (radnim danima od 12 do 20 časova) i na biletarnici festivala sat vremena pre početka programa.