Podržite Slapp Back fond na Festivalu KROKODIL!
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26595
post-template-default,single,single-post,postid-26595,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-27178

Podržite Slapp Back fond na Festivalu KROKODIL!

Podržite Slapp Back fond na Festivalu KROKODIL!

Na ovogodišnjem Festivalu KROKODIL podržite rad Slapp Back fonda i tako doprinesete važnoj inicijativi. Vaše donacije biće nagrađene specijalnim poklonima!

Ako donirate 500 dinara, dobićete brendiranu olovku koja će vas uvek podsećati na vaš doprinos. Za donaciju od 1000 dinara, dobijate brendirani ceger, savršen za svakodnevnu upotrebu. Ako se odlučite da donirate 2000 dinara, dobićete komplet koji uključuje notes i olovku. Za one koji žele da još više podrže fond, donacija od 3000 dinara donosi vam ekskluzivan paket: brendirani kačket, notes, ceger i olovku.

Štand Slapp Back fonda nalaziće se kod Food Court-a, gde ćete sresti Milu Stanković, koja će vas detaljnije upoznati s radom samog Fonda, njegovim ciljevima i aktivnostima.

Pridružite nam se kako bismo zajedno podržali Slapp Back fond!

Slapp Back fond je nastao kao odgovor na potrebu za podrškom aktivistima i aktivistkinjama koji su izloženi Slapp tužbama, koje predstavljaju oblik pritiska protiv javnog angažmana i slobode izražavanja. Inicijativa je proistekla iz solidarne akcije za Aidu Ćorović, koja je osuđena zbog aktivizma. Tokom te akcije, prikupljeno je više novca nego što je bilo potrebno za njenu kaznu, što je poslužilo kao osnova za formiranje fonda.

Slapp Back fond nudi konsultativnu podršku pravnog tima, kao i finansijsku podršku za potrebe pravnog zastupanja. To znači da će aktivistima i aktivistkinjama koji su suočeni sa Slapp tužbama biti pružena stručna pomoć u pravnom procesu, kao i finansijska podrška za troškove pravne borbe.