Tea Tulić
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
1888
post-template-default,single,single-post,postid-1888,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Tea Tulić

Tea Tulić

Tea Tulić rođena je u Rijeci 1978. godine. Predsednica je riječke udruge Katapult, koja se bavi edukacijom u izdavaštvu i promovisanjem mladih pisaca iz Hrvatske. Koordinatorka je programa u Savezu udruga Molekula.

Piše uglavnom kratke prozne tekstove, koje je objavljivala u književnim časopisima: „Zarez“, „Ulaznica“, „Knjigomat“ i „Slijepi putnik“ i koje je javno čitala po bibliotekama, knjižarama i domovima kulture u Hrvatskoj i Srbiji u sklopu raznih književnih programa.

Godine 2011. objavila je svoju prvu knjigu, fragmentarni roman/zbirku crtica „Kosa posvuda“. Tim romanom osvojila je nagradu „Prozak“ koju dodeljuju časopis „Zarez“ i Algoritam za najbolji neobjavljeni rukopis u kategoriji autora/ke do 35 godina.

Tags: