Muharem Bazdulj
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
2351
post-template-default,single,single-post,postid-2351,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Muharem Bazdulj

Muharem Bazdulj

Krokodil2

Muharem Bazdulj (1977) je pisac, novinar i prevodilac. Dosad je objavio desetak knjiga, među kojima su zbirke priča Druga knjiga i Čarolija te romani Sjetva soli i April na Vlašiću. Novinarstvom se bavi od 1996. godine. Pisao i piše za mnoge medije u regione i svetu. Trenutno redovno objavljuje u sarajevskom dnevniku Oslobođenje i beogradskom nedeljniku Vreme. Izabrane kolumne objavio je u dve knjige: Filigranski pločnici i Karlovački mir.

Knjige su mu prevedene na engleski, nemački i poljski jezik, a pojedine priče, eseji i kolumne prevedeni su i objavljeni na još petnaestak jezika. Njegove kratke priče objavljene su u prestižnim svetskim antologijama kakve su Best European Fiction, The Wall in My Head te Naar de Stad. Dobitnik je više književnih nagrada, među kojima je i nagrada Otvorenog društva BiH – Soros Fondacija za najbolju knjigu kratkih priča u Bosni i Hercegovini 2000. godine. Imao je književne večeri i čitanja širom sveta. Nastupao je, između ostalog, u Bostonu (SAD), Hajdelbergu i Lajpcigu (Nemačka), Briselu (Belgija), Beču (Austrija), Varšavi i Vroclavu (Poljska), Segedinu (Mađarska), Solunu (Grčka), kao i u celom nizu gradova jugoslovenskog istorijskog prostora.