Njuz.net
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
2499
post-template-default,single,single-post,postid-2499,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Njuz.net

Njuz.net

njuz_logoNjuz.net je portal koji objavljuje satirične tekstove u formi novinskih vesti. Nastao je oktobra 2010. godine i za kratko vreme skrenuo pažnju javnosti, posebno nakon vesti o pijanom Srbinu koji je ubio ajkulu u Egiptu, koja je širom sveta objavljena kao prava.

Cilj Njuza je da kroz satiru i humor ukaže čitaocima na probleme u društvu, od dnevno-političkih događaja, ošte prihvaćenih stereotipa, do načina na koji mediji prenose vesti.

Tokom nešto manje od tri godine postojanja, Njuz.net je dobio brojne nagrade, između ostalih: nagradu Udruženja novinara Srbije za uređivačku politiku 2011, nagradu Share konferencije za aktivizam na društvenim mrežama, kao i glavnu nagradu WebFesta za najbolji sajt u regionu 2011.

Njuz.net se od samog nastanka trudi da što više bude prisutan i van interneta. Krajem 2011. godine izlazi prva knjiga „Ovo nam možda nije trebalo“, a naredne godine i „Knjiga za sajam“. Pored ovoga, svake subote Njuz ima dodatak na četiri strane koji izlazi u dnevnom listu „Danas“.