ŠKELJZEN MALIĆI
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
2934
post-template-default,single,single-post,postid-2934,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

ŠKELJZEN MALIĆI

ŠKELJZEN MALIĆI

Škeljzen Malići (rođen 1947 u Orahovcu, Kosovo, tada u SFRJ) – filozof, umetnički kritičar, politički analitičar i vodeći intelektualac na Kosovu. Tokom ranih devedesetih godina dvadesetog veka Škeljzen je bio aktivno uključen u politiku. Kao jedan od osnivača Socijaldemokratske partije Kosova bio je njen predsednik u periodu 1991-1993. Takođe je zauzimao vodeća mesta u raznim organizacijama civilnog društva na Kosovu.

Malići je objavio više knjiga o umetnosti i politici na albanskom, engleskom, italijanskom, španskom i srpskom jeziku. Od početka osamdesetih godina, bio je redovni saradnik najvažnijih medijskih kuća na Kosovu i širom Jugoslavije. Malići trenutno živi u Tirani i politički je savetnik premijera Republike Albanije Edija Rame.

shkelzen-maliqi-670x280