Konkurs za Kuću za pisce 2015
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
3514
post-template-default,single,single-post,postid-3514,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Konkurs za Kuću za pisce 2015

Konkurs za Kuću za pisce 2015

Konkurs-2014-SRP (1)Udruženje KROKODIL u partnerstvu sa Književnom mrežom TRADUKI, raspisuje konkurs za stipendiranje rezidencijalnih boravaka u Beogradu. Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2014. godine i mogu se prijaviti svi zainteresovani autori proznih dela, pesnici, dramaturzi, esejisti/kolumnisti i po prvi put od ove godine i prevodioci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Albanije, Bugarske i Rumunije.

Odabrani pisci dobijaju jednomesečni boravak u posebno opremljenom stanu za pisce u Beogradu, pokrivene putne troškove i honorar. Za vreme svog boravka, pisci imaju priliku da se bliže upoznaju sa kulturnim životom Beograda, da istraže i upoznaju literalne i kulturološke prilike u Beogradu i Srbiji, kao i da predstave svoj rad beogradskoj publici. Tokom boravka biće organizovane tribine i javna, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije, u cilju promocije i predstavljanja rada čitalačkoj publici u Srbiji.

Prijava mora da sadrži:

– Kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili nemačkom jeziku;

– Kontakt telefon i e-mail adresu;

– Spisak svih objavljenih dela;

– Pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca;

– Kratak opis plana rada tokom boravka u Beogradu.

Prijave se mogu poslati samo putem elektronske pošte na adresu festivalkrokodil@gmail.com

Više o udruženju KROKODIL na www.krokodil.rs I kuću za pisce www.kucazapisce.krokodil.rs

NAPOMENA 1: Ovaj poziv se ne odnosi na pisce s područja Kosova, za koje će uskoro biti raspisan poseban konkurs.

NAPOMENA 2: konkurs se odnosi samo na prevodioce koji prevode sa i na jezike navedenih zemalja – slovenački, bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski, makedonski, albanski, rumunski i bugarski.

Krokodilova KUĆA ZA PISCE osnovana je u oktobru 2012. godine. U njoj je do sad boravilo preko dvadeset pisaca iz više od deset evropskih država, među kojima su i Daša Drndić, Ognjen Spahić, Lena Olmark, Srećko Horvat, Navid Kermani i mnogi drugi.