KROKODOKODIL – drugi put u Beogradu!
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
3527
post-template-default,single,single-post,postid-3527,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KROKODOKODIL – drugi put u Beogradu!

KROKODOKODIL – drugi put u Beogradu!

Festival KROKODOKODIL, koji zajednički organizuju beogradska udruženja KROKODIL i OK – Obrazovanje i kultura, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.

Festival je prvi put održan u aprilu 2013. godine u Kulturnom centru Majdan, sa temom „Kako nastaje knjiga“, i na festivalu su nastupali spisateljsko – ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, i Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Raše Popova.

Ove godine, festival za centralnu temu ima žanr strave i užasa, s podnaslovom

Kako pobeći iz horor priče

Festival će se održati 15. oktobra 2014. od 13.00 do 14.15 sati

u pozorištu Dadov, Desanke Maksimović 6.

Na festivalu će nastupati vrhunski domaći autori: Rastko Ćirić, Aleksandar PalavestraUroš Petrović i horor spisateljica za decu i mlade iz Švedske Lena Olmark. Program će voditi pisci za decu, Jasminka Petrović i Raša Popov.Plakat-2014-web

Istog dana biće održane i četiri radionice od 10.30 do 12.00, u prostorijama škola na opštini Vračar. Teme radionica su:

Horor zagonetke (Uroš Petrović),

Pravljenje maski (Iva Ćirić),

Kometa dolazi (Jasminka Petrović i Bojana Lukić) i

Kako se piše horor priča (Lena Olmark).

Organizatori:

Udruženje KROKODIL,

Udruženje OK – Obrazovanje i kultura uz pomoć pozorišta Dadov.

Festival pomogli: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, književna mreža Traduki i Švedski institut.