ŠTJEPAN KUČERA – prvi autor iz Češke u Kući za pisce
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
4163
post-template-default,single,single-post,postid-4163,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

ŠTJEPAN KUČERA – prvi autor iz Češke u Kući za pisce

ŠTJEPAN KUČERA – prvi autor iz Češke u Kući za pisce

DSC_1563-3Kuća za pisce ovog meseca bogatija je za mladog pisca i novinara ŠTJEPANA KUČERU. Štjepan je prvi gost koji dolazi iz Češke, a broj zemalja čije smo pisce ugostili popeo se na sedamnaest!
Kučera je diplomirao novinarstvo i studije medija na Karlovom univerzitetu u Pragu, a danas radi kao urednik podlistka Salon u dnevnim novinama Právo. Objavio je zbirke priča Tajná kronika Rychlých šípů… a jiné příběhy (Tajna hronika brzih strela… i druge priče /Host, 2006/) and Jidáš byl ufon… a jiné příběhy (Juda je bio vanzemaljac… i druge priče /Druhé město, 2016/).
Štjepan Kučera će nastupati na predstojećem festivalu KROKODIL i to 25. juna u Beogradu.
Njegov boravak u Beogradu omogućili su Institut za umetnost i pozorište iz Praga i Ambasada Republike Češke u Srbiji, kao i Erste banka.