Vreli avgust s Judit Keler – gošćom KROKODILove kuće za pisce
judithkeller,prohelvetia,erstebank,kucazapisce,krokodil,beograd
16030
post-template-default,single,single-post,postid-16030,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Vreli avgust s Judit Keler – gošćom KROKODILove kuće za pisce

Vreli avgust s Judit Keler – gošćom KROKODILove kuće za pisce

Judit Keler je avgustovska gošća KROKODILove kuće za pisce. Ona je pedeset sedma rezidentkinja u Beogradu i dolazi nam iz Švajcarske.

Judit Keler je rođena 1985. godine u Lahenu, Švajcarska, živi u Cirihu. Objavljivala je raznovrsnim časopisima i antologijama (Lyrik von Jetzt 3. Babelsprech, Wallstein 2016), a u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj je učestvovala na brojnim čitanjima. Godine 2016. njena priča „Wo ist das letzte Haus?“ (Gde je poslednja kuća?) izašla je kao e-knjiga u izdanju izdavačke kuće Matthes und Seitz. Ta priča dobila je nagradu New German Fiction Preis. Na jesen izlazi njena debitanska knjiga “Die Fragwürdigen” (Diskutabilni) u izdavačkoj kući Verlag der gesunde Menschenversand.

Boravak Judit Keler realizuje se u okviru programa Četiri zemlje jedan jezik. U fokusu ovogodišnjeg 62. Beogradskog sajma knjiga biće savremena književnost jednog velikog i policentričnog evropskog jezika – nemačkog. Zajedničkim nastupom predstaviće se zemlje nemačkog govornog područja: Nemačka, Austrija i Švajcarska, kao i Lihtenštajn. Posetiocima će biti prezentovano oko hiljadu knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje, od čega, zahvaljujući saradnji sa sajmom knjiga u Frankfurtu i Glavnim udruženjem austrijskih knjižara, premijerno čak tri stotine pedeset naslova. Specijalno za ovu priliku, Srbiju će posetiti više od dvadeset prominentnih stvaralaca za decu i odrasle koji će publici predstaviti svoj rad u okviru sajamskih manifestacija ali i događaja koji će biti organizovani na različitim lokacijama u centru Beograda.

Boravak Judit Keler u KROKODILovoj kući za pisce u Beogradu podržali su Švajcarska fondacija za kulturu Pro Helvetia i ERSTE banka.

O svim detaljima programa zajedničkog nastupa četiri zemlje nemačkog govornog područja pod nazivom Četiri zemlje jedan jezik možete se informisati na sajtu www.4zemlje1jezik.com.

KROKODILova kuća za pisce.

Razvijajući stabilne odnose s partnerima u zemlji, regionu i inostranstvu, a po ugledu na slične veoma popularne programe evropskih metropola, Udruženje KROKODIL osnovalo je prvi kontinuirani rezidencijalni program za pisce u Srbiji – KROKODILOVU kuću za pisce u kojoj od 2012. godine na stipendiranim mesečnim boravcima redovno žive i stvaraju autori iz mnogih regionalnih, evropskih a sve više i svetskih zemalja.