Junakinja animiranog filma UNTRAVEL na KROKODILu
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
16576
post-template-default,single,single-post,postid-16576,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Junakinja animiranog filma UNTRAVEL na KROKODILu

Junakinja animiranog filma UNTRAVEL na KROKODILu

Na ovogodišnjem jubilarnom festivalu KROKODIL predstavićemo animirani film UNTRAVEL Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg. U subotu 16. juna u okviru druge festivalske večeri s glavnom junakinjom ovog animiranog filma razgovaraće glumac Bane Trifunović.

Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi realizovali su svoj novi zajednički projekat u zahtevnoj “stop-motion” tehnici, sa brižljivo izrađenim figurama od plastelina. “Neputovanja” je finansirao Filmski centar Srbije, uz podršku Slovačkog filmskog fonda i televizije ZDF/Arte. Producent filma je Jelena Mitrović (filmska kuća “Baš Čelik”), a koproducenti su Eva Pavlovičova i Peter Badač. Dušan Petrović je komponovao muziku, a Milina Trišić montirala film. Za dizajn zvuka bili su zaduženi Vladimir Janković Slonče i Aleksandar Protić. Narator je Maša Mileusnić. Film traje devet i po minuta.

O svom novim filmu autori su rekli sledeće:

– U pitanju je priča o jednoj izolovanoj zemlji, ograđenoj visokim zidom, iz koje je veoma teško, skoro nemoguće putovati. Međutim, Devojčica koja je glavni lik, sve vreme pokušava do otputuje zauvek u savršeni svet koji se zove Inostranstvo. Da li će uspeti da ode ili ne? Videćete u filmu. Iako je inspiracija za film nastala pre par godina, na osnovu lokalnih priča i trauma, zaista je izazov danas snimati film sa ovakvom tematikom, kada se skoro svakog dana negde na svetu pojavi neki novi zid…

Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi su ljubiteljima sedme umetnosti pre svega poznati po njihovoj “Zemlji zečeva” (Rabbitland, 2013), kratkom animiranom filmu koji je upravo u Berlinu nagrađen Kristalnim medvedom.