LIK I DELO No. 5 “Tajanstveni život Vladislava Bajca”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17029
post-template-default,single,single-post,postid-17029,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

LIK I DELO No. 5 “Tajanstveni život Vladislava Bajca”

LIK I DELO No. 5 “Tajanstveni život Vladislava Bajca”

LIK I DELO No. 5 “Tajanstveni život Vladislava Bajca”

Vodi: Boris Miljković

Četvrtak 15.11.2018 od 19 sati

Ulaz slobodan.

KROKODILov Centar za savremenu književnost

Karađorđeva 43 (ulaz iz Bašte, male stepenice 1a)

 

Vladislav Bajac aktivan je na našoj kulturnoj sceni više od četiri decenije kao pisac, izdavač, urednik, novinar, prevodilac, kulturni radnik. Svestranost, živa zainteresovanost te sklonost ka uvođenju novih formi i osavremenjivanju starih, okosnica je njegovog delovanja od samog početka. Od uređivanja stranica posvećenih kulturi u Studentu početkom sedamdesetih, preko uređivanja specijalizovanog časopisa Haiku, rada na Drugom programu Radio Beograda pa na Studiju B gde je osnovao legendarni omladinski program i školu novinarstva Ritam srca do uređivanja časopisa Rock i Huper kao i više desetina dokumentarnih TV emisija o svetskoj književnosti i kulturi, Vladislava Bajca gotovo da nalazimo posvuda. Kao pesnik i pisac prevođen je na dvadesetak svetskih jezika a jednako je poznat i kao osnivač, glavni urednik i direktor izdavačke kuće “Geopoetika” iz Beograda.

U četvrtak 15. novembra od 19 sati u KROKODILovom Centru s Vladislavom Bajcem razgovaraće jednako legendarni Boris Miljković. Peto izdanje formata LIK I DELO nosi naziv”Tajanstveni život Vladislava Bajca”.

 Boris Miljković je, naravno, najčuveniji po svom televizijskom radu a posebno po nizu televizijskih emisija i filmova koje je realizovao u kreativnoj saradnji s Branimirom Dimitrijevićem (tandem Boris i Tucko): Niko kao ja, Rokenroler, Ruski umetnički eksperiment itd. Autor je velikog broja televizijskih reklama i muzičkih spotova. Višestruko nagrađivan na prestižnim međunarodnim festivalima. Poslednjih godina sve je aktivniji u domenu književnosti i zapažene su njegove knjige pripovedaka kao i romani koje je objavljivao za Geopoetiku i SamizdatB92.