INFORMATIVNA SESIJA: AUDIO-MARATON: PATIKE ZA TRČANJE, KNJIGE ZA SLUŠANJE
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19707
post-template-default,single,single-post,postid-19707,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

INFORMATIVNA SESIJA: AUDIO-MARATON: PATIKE ZA TRČANJE, KNJIGE ZA SLUŠANJE

Utorak, 9. februar u 13h

KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica) ili Zoom

Prijave su obavezne i vrše se preko email adrese office@krokodil.rs

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na programu za pripreme u okviru projekta Audio-Maraton: Patike za trčanje, Knjige za slušanje i imate pitanja u vezi sa procesom i uslovima prijave, pripremama ili drugim aktivnostima projekta, pozivamo vas da se priključite na informativnu sesiju 8. februara od 13h u KROKODILovom Centru, s mogućnošću uključivanja i putem Zoom platforme.

Prijave za učešće su obavezne i možete ih poslati na office@krokodil.rs

Otvoreni poziv u okviru novog projekta Udruženja KROKODIL Audio – Maraton* Patike za trčanje, knjige za slušanje predstavlja program priprema za Beogradski maraton uz slušanje audio knjiga i čitalački klub koji se održava svakog meseca. Za više informacija, kliknite ovde: http://www.krokodil.rs/2021/01/otvoreni-poziv-u-okviru-projekta-audio-maraton-patike-za-trcanje-knjige-za-slusanje/

Najnoviji projekat Udruženja KROKODIL, Audio-Maraton*Patike za trčanje, knjige za slušanje, deo je evropskog projekta BE (P)ART GROW WITH ARTS koji partnerski realizuju organizacije iz Španije, Belgije i Mađarske: PEN Català, UC Limburg, Szepirok Tarsasaga Egyesuleteuc i Fundación Uxio Novoneyra. Fokus aktivnosti na ovom trogodišnjem projektu jeste približavanje književnosti mladim ljudima zbog njene ključne uloge u razumevanju sveta, razvijanju kritičkog mišljenja i veština kreativnog rešavanja problema kao i blagotvornog uticaja čitanja i fizičke aktivnosti na mentalno zdravlje.

Imajući ovo u vidu, ovim projektom u Srbiji predstavićemo praksu slušanja audio knjiga uz rekreativno trčanje i sinergistički efekat čitanja, odnosno slušanja knjiga i fizičke aktivnosti na fizičko i mentalno zdravlje. Cilj je da trkače i ljubitelje sporta zainteresujemo za svet književnosti kako bi pomoću audio knjiga obogatili svoje treninge, a da mladim piscima i ljubiteljima književnosti predstavimo značaj fizičke aktivnosti. O vezi između ove dve oblasti svedoče i mnogi poznati pisci koji su ujedno i rekreativni trkači, kao što su Haruki Murakami, Ante Tomić, Srećko Horvat, Vladimir Arsenijević, Nebojša Lujanović i mnogi drugi.