UDRUŽENJE KROKODIL DOBITNIK BEFEM PRIZNANJA ZA FEMINISTIČKE INICIJATIVE U 2020. GODINI
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19867
post-template-default,single,single-post,postid-19867,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

UDRUŽENJE KROKODIL DOBITNIK BEFEM PRIZNANJA ZA FEMINISTIČKE INICIJATIVE U 2020. GODINI

UDRUŽENJE KROKODIL DOBITNIK BEFEM PRIZNANJA ZA FEMINISTIČKE INICIJATIVE U 2020. GODINI

Na sinoćnoj dodeli BeFem priznanja za feminističke inicijative u 2020. godini pod nazivom Bring the Noize Udruženje KROKODIL dobilo je nagradu za promociju ženskog stvaralaštva za Festival KROKODIL 2020. Ovu nagradu želimo da posvetimo svim književnicama iz regiona bivše Jugoslavije. Zahvaljujemo se BeFem-u kao i svima koji su podržali rad Udruženja KROKODIL prethodnih 12 godina.

Iz BeFem-a kažu:

Prošlogodišnji Bring the Noize održao se 8. marta 2020. godine, kada smo se, ne sluteći šta nas čeka tokom godine, poslednji put okupile uživo da proslavimo Osmi mart i da napravimo retrospektivu feminističkih akcija i slavimo inicijative koje su obeležile prethodnu godinu.

Ove godine, okupljanje se održalo u virtuelnom prostoru, na Fejsbuk stranici Befema, kako bismo se podsetile koje su to važne feminističke stvari koje su se desile u 2020. godini, a koje možda nismo mogle da ispratimo dok smo se borile da zadržimo poslove, sačuvamo živote i zdravlje sebe i svojih bližnjih. Zato nam je ovaj Osmi mart posebno važan, da budemo zajedno, za svojim kompjuterima ili telefonima dok pratimo Bring the Noize, da slavimo sestrinstvo i zajedništvo. Da slavimo Međunarodni dan žena, dan kada su feministkinje i saborci na ulici i glasno govore, slaveći žensku borbu i otpor, kada promišljaju i pokazuju solidarnost sa različitim ženama jer ovaj datum predstavlja simbol političke borbe koja preispituje i dekonstruiše marginalizaciju žena, seksizam i homofobiju u izmenjenom kontekstu neoliberalnog kapitalizma.