Promocija zbirke pesama “Dobrota razdvaja dan i noć” Marije Dejanović
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20141
post-template-default,single,single-post,postid-20141,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Promocija zbirke pesama “Dobrota razdvaja dan i noć” Marije Dejanović

Utorak, 25. maj u 18 časova
KROKODILov Centar
Karađorđeva 43, ulaz sa Malih stepenica
Događaj će biti emitovani i preko YouTube kanala Krokodil Engaging Words
Broj mesta je ograničen, a prijave se vrše preko adrese office@krokodil.rs

U utorak, 25. maja u 18 časova, organizovaće se promocija zbirke pesama Marije Dejanović “Dobrota razdvaja dan i noć”. Tim povodom, ova hrvatska pesnikinja razgovaraće sa Mašom Seničić na omiljenoj narandžastoj sofi KROKODILovog Centra.

“Dobrota razdvaja dan i noć”, najnovija zbirka ove talentovane mlade autorke, biće objavljena u okviru izdavačke kuće Sandorf do kraja meseca maja. Uređena od strane jedne od najboljih hrvatskih pesnikinja i spisateljica, Monike Herceg, zbirka Marije Dejanović ostaviće vas bez daha od nežnosti i emotivnosti između njenih stranica.

Pridružite nam se u utorak, 25. maja u KROKODILovom Centru, i poslušajte šta naše dve pesnikinje – Mašu Seničić i Mariju Dejanović – imaju da kažu o poeziji, osećajnosti, Marijinom radu u globalu i jednoj od zbirki čijem se objavljivanju u poslednje vreme najviše radujemo.

Marija Dejanović rođena je u Prijedoru 1992. godine. Odrasla je u Sisku. Živi i radi u Zagrebu i Larisi. Objavljivala je pjesme, eseje i književne kritike u raznim časopisima, zbornicima i na internet portalima u Hrvatskoj i inostranstvu. Pesme su joj prevođene na desetak svetskih jezika. Učestvovala je na međunarodnim pesničkim festivalima i pesničkim čitanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji, Bugarskoj i Grčkoj.

Boravak Marije Dejanović u KROKODILovoj Kući za pisce realizovan je u okviru projekta Reading Balkans, koji je kofinansiran od strane programa Kreativna Evropa i Evropske mreže za književnost Traduki.

Projekat Reading Balkans: Borders vs. Frontiers je nastavak projekta Reading Balkans koji je bio podržan od strane programa Kreativna Evropa 2017. Ovog puta fokus je na temi granica i saradnji sa piscima izbeglicama – u vreme kada stare rane iz balkanskih ratova još nisu zaceljene, pitanja naših granica još nisu rešena, a nove politike straha i nacionalizma se grade kada izbeglice prolaze kroz naš region – kroz naše aktivnosti želimo da radimo na dijalogu, debati i dubljem razumevanju naših stvarnih problema.