Razgovor “Pozdrav sa crne liste”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21052
post-template-default,single,single-post,postid-21052,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Razgovor “Pozdrav sa crne liste”

Razgovor “Pozdrav sa crne liste”

Petak, 24. decembar, 19h
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica)
Učestvuju: Ana Petrović (Da se zna), Dušan Kokot (Građanski preokret), Miloš Urošević (Žene u crnom), Daliborka Uljarević (Centar za građansko obrazovanje) i drugi. 
Moderiraju: Milena Berić i Srđan Hercigonja
Događaj će biti moguće pratiti uživo putem YouTube kanala KrokodilEngagingWords.

U petak, 24. decembra, s početkom u 19 sati u KROKODILovom Centru će se održati razgovor pod nazivom Pozdrav sa crne liste u kome će učestvovati predstavnici civilnog sektora iz Srbije i iz regiona. 
Razgovor će biti posvećen promenjenim okolnostima u kojima se održavaju aktivnosti organizacija civilnog sektora tokom pandemije, izazovima koji ih čekaju u budućnosti  kao i u konsolidaciji demokratskih vrednosti tokom kriznih vremena. Razgovor je posvećen i jačanju saradnje civilnog sektora u vreme krize, a govoriće se i o pregovaračkim sposobnostima i kapacitetima nevladinih organizacija u vanrednim okolnostima.
Kao osnova za debatu poslužiće analiza pod nazivom Uticaj COVID-19 pandemije na nezavisni sektor u zemljama zapadnog Balkana koju su tokom jula meseca izradili Srđan Hercigonja i Milena Berić. Analiza će ovom prilikom biti javno objavljena a izrađena je na osnovu upitnika i rezultata fokus grupa u kojima je učestvovalo nekoliko desetina predstavnika nevladinog sektora iz Srbije i regiona.

Događaj predstavlja završnu fazu KROKODILovog projekta Better Together – Jačanje dijaloga i saradnje u kriznim vremenima koji je proteklih godinu dana okupljao predstavnike organizacija iz nevladinog sektora zemalja regiona zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Kosovo) i Evropske unije (Hrvatska, Slovenija, Bugarska i Rumunija) u diskusiji o načinu na koji su državne institucije odgovorile na pandemiju u odnosu na nevladin sektor a pogotovo u odnosu na organizacije iz domena kulture i kreativnih industrija. 

Projekat Better Together podržao je Balkanski fond za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih država, Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Država (USAID).