Novo u KROKODIL Café & Deli-ju: Boršč Džoan Didion!
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21188
post-template-default,single,single-post,postid-21188,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Novo u KROKODIL Café & Deli-ju: Boršč Džoan Didion!

Novo u KROKODIL Café & Deli-ju: Boršč Džoan Didion!

Boršč je kvintesencijalno rusko i ukrajinsko jelo, ali je, zahvaljujući migracijama, popularnost stekao i na drugim područjima, uključujući severnu Ameriku gde se često vezuje za kulture Jevreja i etničkih Menonita.
Postoje razne varijante boršča, ali svakako najpopularnija na koju većina ljudi pomisli kada se spomene naziv ovog jela, uključuje cveklu, kupus, krompir i juneće ili svinjsko meso.
Boršč smo uvrstili u KROKODIL-ov meni u čast i sećanje na nedavno preminulu američku spisateljicu i esejistkinju Džoan Didion. Među njenim rukom pisanim receptima nalazi se i uputstvo za pripremu boršča, jednog od njenih omiljenih jela. Upravo nam je taj recept poslužio kao inspiracija i za boršč koji smo vam pripremili u formi specijalne ponude tokom januara i februara.

Svratite do nas na činiju ovog preukusnog jela koje će vas sigurno zagrejati i okrepiti u hladnim zimskim danima!