Poziv na konkurs za umetnike u sklopu MArteLive Europe takmičenja i festivala
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
22505
post-template-default,single,single-post,postid-22505,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Poziv na konkurs za umetnike u sklopu MArteLive Europe takmičenja i festivala

Poziv na konkurs za umetnike u sklopu MArteLive Europe takmičenja i festivala

Ove godine se održava prvo izdanje MarteLive Europe takmičenja i festivala koje obuhvata i naše podneblje. U pitanju je internacionalno takmičenje podržano od strane Evropske Unije, putem programa Creative Europe. U nastavku pročitajte tekst poziva na konkurs za umetnike u sklopu ovog međunarodnog takmičenja i festivala.

POZIV UMJETNICIMA: JOŠ 5 DANA DO KRAJA KONKURSA MARTELIVE EUROPE

Ostalo je još 5 dana, do završetka konkursa  MarteLive Europe, međunarodnog takmičenja i festivala za mlade i nove umjetnike.  Aplicirati na ovaj super konkurs možete još samo do nedjelje 31. jula 2022. godine, a onda nas očekuje veliko takmičenje među umjetnicima različitih disciplina, polufinale u Tuzli i finale u Rimu, pregršt nagrada i super druženje.

Podsjećamo, MArteLive Europe je super prilika za mlade umjetnike između 18 i 35 godina,  iz 16 umjetničkih disciplina: muzika, DJ & producent, teatar, ples, savremeni cirkus, književnost, slikanje i crtanje, kiparstvo, fotografija, digitalna ilustracija, street-art, modni dizajn, rukotvorine, kratki film, muzički video i video umjetnost.
Nakon 20 godina iskustva u Italiji, gdje su hiljade mladih ljudi pokazali svoje kreativnosti  te započeli profesionalnu karijeru, MArteLive je  prvi put pružio istu šansu mladima širom Evrope, gdje pripada i podneblje cijelog Balkana.

Udruženje „Tuzla Live“ iz Bosne i Hercegovine zajedno sa partnerima iz Poljske i Litvanije te liderima iz Italije vam poručuju da ovo nije samo prilika da svoj rad predstavite međunarodnoj publici, nego i da budete zapaženi od strane svjetski poznatih i uticajnih institucija i pojedinaca iz oblasti umjetnosti i kulture.

Radove mladih stvaralaca ocjenjivat će međunarodni žiri, poznati i priznati profesionalci iz svake od nabrojanih disciplina.

Pogledajte video i pridružite se ovoj avanturi: MArteLive Europe.

Vrlo je jednostavno, a  do 31. jula i besplatno!!!
Kliknite na Prijavi se te iskoristite kupon tuzla2022 za besplatnu prijavu.

Sretno!

#martelive #marteliveeurope #art #creativeeurope #artresidencies #youngartist #create #talent #festival #artprize #TuzlaLive #contest

Originalni dokument poziva dostupan je OVDE.