Promocija romana “Ministar” Stefana Boškovića
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
22989
post-template-default,single,single-post,postid-22989,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Promocija romana “Ministar” Stefana Boškovića

Promocija romana “Ministar” Stefana Boškovića

Promocija romana “Ministar” Stefana Boškovića
Sreda, 9. novembar 2022.
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica)
Učestvuju: Stefan Bošković, Vlada Arsenić, Maša Seničić

Roman “Ministar” Stefana Boškovića u izdanju Kontrast izdavaštva imaće svoju beogradsku promociju u sredu, 9. novembra u Krokodilovom centru u Beogradu od 19 časova. Razgovor će sa autorom voditi književni kritičar Vlada Arsenić i pesnikinja i scenaristkinja Maša Seničić.

Roman Ministar je dobio nagradu za književnost Evropske unije 2020. godine, a Stefan Bošković je prošle godine osvojio Nagradu Centralno-evropske inicijative za mladog pisca.

“Ministar” prati devet dana u životu crnogorskog ministra kulture, tokom kojih se glavni protagonista suočava s tragičnim posledicama svojih neodgovornih postupaka, pritiscima koji dolaze iz sfera poslovnog, javnog i privatnog života. U ovom psihološkom i političkom trileru, autor postavlja bitna pitanja o savremenom društvu, o odnosu umetnika i politike, o neodgovornosti pojedinca. Ispisan u presecima zločina, usuda, erotizma, cinizma, moralnog ambigviteta, okrutnosti, začudne neodređenosti i fatalizma, “Ministar” je trilerozni naopaki karneval sporog sagorevanja.

“Ja odlučujem. Ja sam ministar.” – Iz romana “Ministar”, Stefan Bošković