Predstavljanje 120. gošće KROKODILove Kuće za pisce – Ine Volosevič
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23276
post-template-default,single,single-post,postid-23276,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predstavljanje 120. gošće KROKODILove Kuće za pisce – Ine Volosevič

Predstavljanje 120. gošće KROKODILove Kuće za pisce – Ine Volosevič

U periodu od 1. januara do 31. marta u KROKODILovoj Kući za pisce boravi Ina Volosevič zahvaljujući mreži Artists at Risk i KROKODILovom programu hitnih rezidencijalnih boravaka za književne stvaraoce iz Ukrajine. Redovno pratite naš sajt i društvene mreže za informacije o događajima koji će biti organizovani tokom njenog boravka.

Ina Volosevič (1983) živi u selu Zalizne, u blizini Kijeva. Zamenica je direktora agencije za sociološka istraživanja “Info Sapiens” – jedne od vodećih u Ukrajini. Pored toga je i spisateljica, s jednom objavljenom knjigom za decu (“O dečaku”) za koju je dobila tri književne nagrade (“Word Coronation”, “Rukomeslo”, “Ukrainian Story”). Trenutno piše roman o ratu kao i novu knjigu za decu. Takođe je autorka mnogobrojnih članaka.

Ina Volosevič boravi u KROKODILovoj Kući za pisce kao Artist at Risk rezidentkinja, a u okviru KROKODILovog projekta Prostori slobode. Udruženje KROKODIL, kao nezavisna organizacija posvećena kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja, donelo je odluku da pored drugih realizovanih aktivnosti koje se tiču Ukrajine, poput prikupljanja humanitarne pomoći za Gradski perinatalni centar u Harkovu i sl, takođe pruži podršku i utočište književnim stvaraocima iz Ukrajine. S obzirom na to da je velikom broju ukrajinskih pisaca ponuđen sličan program u drugim evropskim zemljama, odlučili smo da otvorimo vrata naše Kuće za pisce za sve literarne stvaraoce iz Ukrajine (uključujući pored pisaca i pesnika i esejiste, prevodioce, urednike, novinare, autore stripova, teoretičare, kolumniste, kantautore, repere, spoken-word izvođače itd.). 

Projekat Udruženja KROKODIL Prostori slobode podržali su: Evropska fondacija za kulturu, Fondacija Hajnrih Bel, i Artists at Risk.