Radionica Right(s) Therapy na Festivalu KROKODIL 2024
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26591
post-template-default,single,single-post,postid-26591,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Radionica Right(s) Therapy na Festivalu KROKODIL 2024

Radionica Right(s) Therapy na Festivalu KROKODIL 2024

Da li ste ikad ispred RIKa s prijateljima protestovali zbog neregularnosti izbora pa vam se dogodilo da su vam prišla dva lica u civilu i odvela vas u nepoznatom pravcu? Ili ste možda pokušali da uklonite grafite sa zidova vaše rezidencijalne jedinice –  ali ste dobili prekršajnu prijavu? U porodilištu ste doživeli da vas medicinsko osoblje tretira neljudski i/ili neprofesionalno a vi ste svejedno ćutali jer niste znali kome da se obratite za pomoć? Vratili ste pokvaren proizvod u radnju u kojoj ste ga kupili ali niste dobili povraćaj novca? Ili je vaše dete s izazovima u razvoju dobilo odbijenicu za državni vrtić iako po zakonu ima prioritet?

Da li znate kada su vaša građanska prava ugrožena i kako možete da ih odbranite? Da li znate kome da se obratite za pomoć, podršku i/ili savet i koje vam mogućnosti stoje na raspolaganju u ovim situacijama?

Odgovore na ova pitanja možete pronaći u okviru Debatne zone Festivala KROKODIL u parku ispred Muzeja Jugoslavije u subotu, 22. juna od 11 sati kada će se održati radionica pod nazivom Right(S) Therapy u saradnji s Beogradskim Centrom za ljudska prava. Na vaša pitanja odgovaraće stručnjaci za ljudska prava u Srbiji: Ana Janković Jovanović, savetnica za ljudska prava UN u Srbiji; Dušan Pokuševski, urednik Izveštaja o stanju ljudskih prava i programski direktor BG Centra; i dr Vesna Petrović, urednica Izveštaja o stanju ljudskih prava.

Pišite nam, prijavite se na adresu prijave@krokodil.rs, tako što ćete nam poslati kratak opis svog iskustva – situacije za koju verujete da su vaša prava bila narušena. Na radionici ćete zauzvrat dobiti odgovor da li je to slučaj i kako svoja prava možete da odbranite kroz zvanične procedure i institucije.

Radionici mogu prisustvovati svi zainteresovani građani i građanke, aktivisti i aktivistkinje i ostali koji žele da prošire svoja znanja i razumevanje ljudskih prava.

Broj učesnika je ograničen na maksimalno 20 osoba.