Udruženje KROKODIL u užem izboru za Evropsku nagradu za komunikacije
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
4292
post-template-default,single,single-post,postid-4292,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Udruženje KROKODIL u užem izboru za Evropsku nagradu za komunikacije

Udruženje KROKODIL u užem izboru za Evropsku nagradu za komunikacije

European Communication Award 2016

Trka za titulu “Komunikacijski tim godine” počela je krajem februara 2016. godine i to u tri kategorije “Kompanija”, “NVO/Udruženja” i “Mladi komunikatori godine”. Žiri ove prestižne nagrade sastavljen od članova upravnog odbora Evropske asocijacije direktora komunikacija (European Association of Communication Directors-EACD) kao i članova regionalnih i radnih grupa pregledao je sve pristigle prijave i doneo odluku o užem izboru od tri organizacije po kategoriji koji je objavljen 20. juna ove godine.

Udruženje KROKODIL sa svojom strategijom komunikacija za festival KROKODIL 2015 prva je organizacija koja je nominovana za Evropsku nagradu za komunikacije u kategoriji NVO/Udruženja. Za nagradu se takmiče i projekti “Gradovi žele dobrodošlicu izbeglicama” (Cities welcome refugees) organizacije Eurocities te Crveni krst Flandrije (Rode Kruis Vlaanderen) kao treća nominovana organizacija u istoj kategoriji.

Tim koji bude dobio najveći broj glasova članova Evropske asocijacije direktora komunikacija biće nagrađen Evropskom nagradom za komunikacije na gala ceremoniji koja se održava u u četvrtak 7. Jula u briselskom hotelu Hôtel de la Poste u okviru Evropskog samita za komunikacije.

S više od 2200 članova iz 42 zemlje Evropska asocijacija direktora komunikacija je vodeća evropska mreža predstavnika sektora komunikacija. Evropski Samit za komunikacije je najveće okupljanje ove vrste u Evropi koje spaja hiljade vodećih ličnosti iz sveta odnosa sa javnošću i korporativnih komunikacija u Briselu u cilju umrežavanja i razmene ideja o najmodernijim strategijama i alatima koji se koriste u savremenim komunikacijama. Svake godine Evropska asocijacija direktora komunikacija dodeljuje Evropsku nagradu za komunikacije koja ima za cilj da na Evropskom nivou nagradi izuzetna komunikacijska dostignuća. Nagrađujući izuzetne strategije komunikacija kao i projekte, Evropska asocijacija direktora komunikacija ima za cilj da privuče, inspiriše i angažuje sadašnje i buduće lidere u sektoru komunikacija.

Svojim radom nagrađeni timovi promovišu relevantne standarde i unapređuju ovu značajnu profesiju.eacd2