Poziv na radionicu OD KRATKE PRIČE DO PRVOG ROMANA – DESET SAVETA
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17293
post-template-default,single,single-post,postid-17293,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Poziv na radionicu OD KRATKE PRIČE DO PRVOG ROMANA – DESET SAVETA

Poziv na radionicu OD KRATKE PRIČE DO PRVOG ROMANA – DESET SAVETA

Pozivamo vas na radionicu OD KRATKE PRIČE DO PRVOG ROMANA – DESET SAVETA

Radionicu vodi Lana Bastašić, finalistkinja ovogodišnje NIN-ove nagrade i majska gošća KROKODILove Kuće za pisce 

Radionica će se održati u KROKODILovom Centru u subotu, 11. maja od 12 sati.

Prijavu koja sadrži biografiju, kontakt podatke (telefon, email) i kratku priču možete poslati na office@krokodil.rs do 07.05.2019. 

Izabrane učesnike obavestićemo do 09. maja.

Učešće na radionici je besplatno.

*

Lana Bastašić (Zagreb, 1986) je bosanskohercegovačka spisateljica. Završila je studije engleskog jezika i književnostI i odbranila master rad iz Kulturoloških studija. Objavila je dve zbirke kratkih priča, jednu knjigu priča za decu, i jednu zbirku poezije. “Uhvati zeca”, njen prvi roman, objavljen 2018. godine u izdanju Kontrasta, Beograd, ušao je u najuži izbor za NIN-ovu nagradu, kao i za nagradu Biljana Jovanović. Kratke priče su joj uključene u mnogobrojne regionalne antologije. Osvojila je nagradu Zija Dizdarević u Fojnici (2010. i 2011. godine), nagradu Ulaznica u Zrenjaninu, specijalnu nagradu žirija na festivalu Karver: Odakle zovem u Podgorici, nagradu Kamernog teatra 55 u Sarajevu za najbolju neobjavljenu bh. dramu, prvu nagradu na Danima poezije u Zaječaru za najbolju neobjavljenu zbirku pesama, i nagradu Targa UNESCO za poeziju. Sarađuje sa brojnim književnim časopisima u regionu, uključujući Polja, Povelju, Sarajevske sveske i Puteve. Godine 2016. osnovala je Školu Bloom sa Boržom Bagunjom. Živi u Barseloni gde uređuje književni časopis Carn de cap.