festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
14468
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14468,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-27178

VESTI

300+

Književnih događaja

200

Programa u Krokodilovom centru

23

Književna festivala

7

Književnih festivala za decu

Značajne nagrade

Udruženje KROKODIL je dobitnik nagrade grada Beograda “Zvezde Beograda” za 2012. godinu, dobitnik prestižne Evropske nagrade za komunikacije u kategoriji NVO/Asocijacije za 2016. godinu, kao i dobitnik BeFem priznanja za feminističke inicijative za Festival KROKODIL 2020. godine. Udruženje KROKODIL je za sajt www.krokodil.rs osvojilo priznanje u okviru 25. jubilarnog izbora Top50 PC Press-a, u kategoriji Obrazovanje i kultura. Povodom Nacionalnog dana davanja, 9. oktobra 2022, Udruženje KROKODIL je dobilo nagradu koju dodeljuje Srpski filantropski forum, Fond B92 i Privredna komora Srbije, i to za izuzetan doprinos akciji pomoći stanovništvu Ukrajine i razvoju filantropije. Udruženje je takođe dobitnik priznanja “Hrabri glas” za 2022. godinu koje Crta dodeljuje pojedincima i grupama koje se s posebnom hrabrošću bore za opšte dobro, a povod za ovo priznanje bila je odvažnost u podršci građanima Ukrajine.

krokodilov centar

Centar

KROKODILov Centar za savremenu književnost u Beogradu je na adresi Karađorđeva 43. Ulaz se nalazi u zgradi kod stepenica pokraj Brankovog mosta (Male Stepenice 1a).

01-festivals

Festivali

Udruženje KROKODIL se jedinstvenošću, inovativnošću ali pre svega napornim i predanim radom svog tima našlo i na evropskoj književnoj sceni kao organizator ili koorganizator značajnih književnih programa.

02-rezidencija

Rezidencije

Udruženje KROKODIL 2012. godine osniva prvi kontinuirani rezidencijalni program za pisce u Srbiji – KROKODILOVU kuću za pisce u kojoj od tad redovno žive i stvaraju autori iz mnogih regionalnih, evropskih a sve više i svetskih zemalja.

03-programi

Projekti

Udruženje KROKODIL je posebno usmereno i na programe od izuzetne društvene važnosti, realizujući u saradnji sa lokalnim i međunarodnim partnerima.

MI VERUJEMO

u sledeće vrednosti i intenzivno ih negujemo:

Poštenje i integritet

podrazumevaju otvorenost, razboritost, poverenje i iskrenost u svim našim poslovnim odnosima.

Transparentnost

javno i otvoreno delimo ideje, informacije, planove, i ciljeve.

Lična odgovornost

mi jedni druge smatramo ravnopravnima. Prepoznajemo i priznajemo sposobnosti svakog pojedinca.

Jake veze sa saradnicima i partnerima

naš cilj je da razumemo i ljude a ne samo njihov posao, te da izgrađujemo dugoročne veze zasnovane na obostranom poštovanju i poverenju.

Uzajamna podrška

imamo visoko razvijene etičke principe u pogledu razmene informacija i uzajamnih konsultacija.

Sloboda mišljenja

Kreativnost

Stručnost i znanje

Inovativni pristup

PRIDRUŽI NAM SE

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE

Udruženje KROKODIL je tokom godina uspostavilo čvrste odnose sa širokom mrežom partnera na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Među njima su državne institucije, organizacije iz NVO sektora kao i strani instituti i organizacije koje su aktivne u Srbiji. Krokodilova partnerska mreža nudi širok dijapazon mogućnosti i podrobnu vidljivost svih naših aktivnosti među zainteresovanim stranama. Ona istovremeno takođe garantuje kredibilitet svim našim projektima.